10 ЗВИЧОК, З ЯКИХ ВАРТО ПОЧАТИ НОВИЙ РІК

Звичка – друга натура. Від них залежить наша продуктивність, а отже і успішність. Які саме звички варто формувати вже зараз?

  1. Проводити ревізію. Усього оточення. Прибирати робочий стіл, вибірково формувати своє середовище, регулярно аналізувати свої цілі, відділяти свої власні від нав’язаних.
  2. Фіксувати плани. Така звичка допомагає більш чітко сформулювати мету – а це вже гарний початок. Важливо записувати не тільки робочі, а й особисті плани.
  3. Обмежити пожирачів часу. Йдеться не тільки про соціальні мережі, які професійно щоденно виманюють наш час. У кожного свій персональний набір хронофагів, і їх корисно виокремити та обмежити.
  4. Робити гаджет-детокси. Мінімум – відкласти телефон, коли спілкуєшся з людьми. Рівень для просунутих – вихідні без гаджетів.
  5. Присвячувати час «нічогонеробленню». Креативність – це наша суперсила. На розвиток якої необхідний ресурс, час, вільний від щоденної рутини.
  6. Вчитися в потоці. Бліц-навчання протягом життя в тренді. Обирайте короткі інтерактивні форми: онлайн-лекції, аудіокниги, подкасти, «саммері» з книг.
  7. Фокусуватися. Неможливо встигнути все. Зазвичай радять визначати як пріоритет одну головну мету, «справу дня», і три – важливих, але не таких тривалих та складних завдання.
  8. Планувати час на непередбачуване. Форс-мажори стаються частіше, ніж здається. Отже, планувати час на незаплановане є сенс заздалегідь (приблизно 25% часу).
  9. Шукати нові форми роботи. Зміна способу виконання завдання може суттєво підвищити ефективність. Наприклад, можна провести переговори під час прогулянки. Або перенести брейнстормінг із офісу в кав’ярню.
  10. Відзначати розвиток. Важливо фіксувати навіть найменші позитивні зміни – це дає додатковий ресурс мотивації для подальших активних дій.

IMG 7648