5 ЦІННИХ ПОРАД З КНИГИ «ПРАЦЮЙ 4 ГОДИНИ НА ТИЖДЕНЬ"

У своїй книзі «Працюй чотири на тиждень» Тім Феррісс розповів, як можна залишити нудну роботу та набридлий офіс, змінити своє життя, почати подорожувати і в той же час збільшити свої доходи. Ось кілька ключових ідей з книги:

Обирайте найкращих
Не женіться за кількістю. «Уявіть, що у вас є п’ять клієнтів. Вам потрібно проаналізувати стосунки з ними і постаратись вибудувати хороші відносини з трьома найкращими», — пише автор. На думку Ферріса, кількість клієнтів не повинна стати самоціллю, адже варто пам’ятати, багато клієнтів — це збільшення кількості роботи, але не доходів. Автор радить вдвічі більше часу приділяти своїм найкращим клієнтам, і таким чином збільшувати частоту замовлень. У підсумку це дасть можливість заробити більше.

Працюйте ефективно
Багато людей стараються марно. Автор пише, що якісне виконання неважливого завдання не додає йому важливості. Така сама ситуація і з часом — те, що ви витратили на завдання купу часу, не робить це завдання більш значущим. Ферріс розповідає, що набагато важливіше те, що ви робите, ніж те, як ви це робите. Візьміть собі за правило цінувати плідну працю, а не робоче навантаження, резюмує автор. Також він радить завжди ставити собі запитання про те, як ви працюєте — активно чи ефективно.

Оберіть локацію
Робота в офісі — непродуктивна і забирає багато часу. Саме там, пише Тімоті, кожен з нас витрачає свій час на паскудну безкоштовну каву та багатогодинні збори, де по суті нічого не вирішується. Потрібно просто вирватись з цієї рутини, і тоді ідеї почнуть звучати у вашій голові гучніше, пише Феррісс. Автор радить подорожувати різними країнами і працювати. Втім, завжди чітко визначати часові рамки, які ви витратите на виконання робочих завдань.

Делегуйте обов’язки
Щоб почуватися вільним, слід делегувати свої обов’язки. Автор називає це автоматизацією. Але цей процес не такий простий, як може задатись на перший погляд. Перед тим, як перекласти частину своїх обов’язків на іншу людину, вам потрібно позбутись усіх неважливих справ. Наприклад, Феррісс пише, що давати помічникам перевіряти електронну пошту або організовувати зустрічі — це малозначущі справи.

IMG 7707