ТОП 3 КНИГИ З МАРКЕТИНГУ

Перед початком нового тижня хочемо порадити топові книги по маркетингу:

  • Гаррі Беквіт «Продаючи невидиме»

Цей посібник — збірка ефективних порад у сфері маркетингу послуг. На прикладі великих компаній Federal Express, Citicorp та численних приватних підприємств автор демонструє різноманітні методики і стратегії успішного продажу «невидимого» товару. Автор говорить про те, що саме слід покращити в продукції компанії, розкриває основи маркетингу послуг, радить, як вигідно позиціонувати послуги та розуміти клієнта. Цікавий і лаконічний посібник, що містить сотні стратегій для досягнення успіху…

  • Філіп Котлер «Десять смертних гріхів маркетингу»

Книга «Десять смертних гріхів маркетингу» написана знаменитим маркетологом Філіпом Котлером, автором «Основ маркетингу» ( «Біблії» з маркетингу) і ще більш ніж 60 книг. Він перший зібрав разом і систематизував усі знання в цій сфері і його думка користується заслуженою повагою в усьому світі. Ця книга є путівником з того, чого не можна робити. У цьому ясному й вичерпному керівництві автор описує десять найбільш поширених і найбільш руйнівних помилок маркетологів, пропонує визначити ознаки, які свідчать про наявність «гріха» й рекомендує практичні, перевірені рецепти, як його виправити або уникнути. Кожній помилці він присвячує окрему главу. Його поради допоможуть маркетологам знайти правильний напрям бізнесу, розробляти більш досконалі продукти, покращувати маркетингові плани й відносини з клієнтами. Книга адресована маркетологам, керівникам компаній і підприємцям. Новачки також знайдуть її дуже корисною і простою у викладі. Філіп Котлер дає в книзі посилання на інші свої роботи й роботи інших авторів. Тож можете розширити свої пізнання за бажання.

  • Емануїл Розен «Анатомія сарафанного маркетингу»

Це одна з найбільш всеосяжних книг із сарафанного маркетингу. У ній викладено забавні та захоплюючі історії, наведено вичерпні та переконливі результати досліджень. Баланс між теорією та її практичним застосуванням дає читачам усе необхідне, щоб розпалювати, стимулювати та вимірювати ефективність маркетингових кампаній із застосуванням принципів сарафанного радіо. У цій книзі збережено основні принципи першого видання, проте весь матеріал суттєво перероблено та оновлено з урахуванням тих змін, що відбулися у мережевому просторі. Ця книга буде корисною всім, хто хоче привернути увагу до свого продукту, рекламного звернення або ідеї в сучасному інформаційно-насиченому світі. Вивчивши та проаналізувавши більше сотні інтерв'ю з лідерами думок, топ-менеджерами з маркетингу, дослідниками та споживачами автор сформулював точні рекомендації про те:
- як формувати чутки як в онлайновому, так і в офлайновому середовищі;
- стимулювати споживачів розповідати про ваші товари чи послуги та допомагати поширювати чутки серед їхніх друзів, колег та членів спільнот;
- адаптувати традиційні стратегії сарафанного маркетингу до сучасної реальності Facebook, YouTube та користувальницьких медіа.

1601